Massage

Bindweefselmassage:

Door ons hele lichaam verbindt en ondersteunt het bindweefsel de organen, gewrichten en spieren. Bindweefsel leidt ook bloedvaten en zenuwen naar de organen en beschermt tegen infecties. Ook hebben de cellen in het bindweefsel een grote rol bij het wondgenezingsproces. Het onderhuidse bindweefsel isoleert warmte, slaat energie op en is verantwoordelijk voor het transport van zuurstof, voedings- en afvalstoffen. Van belang is te zorgen dat dit bindweefsel soepel blijft en goed doorbloed is.

Door negatieve ervaringen op lichamelijk, emotioneel of mentaal gebied, of door verkeerde eetgewoontes, een verontreinigde omgeving of negatieve vastzittende patronen leven veel mensen in een toestand van voortdurende spanning. Dit heeft direct invloed op het bindweefsel. De energiestroom die levenskracht en levenslust brengt is uit evenwicht, geblokkeerd geraakt en daardoor sterk afgenomen. Met als resultaat dat je je moe, ziek en of gespannen voelt. Je bent neerslachtig en voelt pijn in je lichaam.

Bindweefselmassage kan helpen om meer ontspanning te bereiken en de energiestroom weer op gang te brengen. Blokkades worden opgelost en mentaal, emotioneel en het fysieke lichaam worden met elkaar in evenwicht gebracht. Wat uiteindelijk voor rust en ruimte voor het leven zorgt.

Werkwijze:

Een bindweefselmassage duurt gemiddeld een uur tot anderhalf uur. Je ligt in een onderbroek onder een deken op een massagetafel. De temperatuur in de ruimte is behaaglijk en de sfeer is zacht en veilig. Er volgt een kort inleidend gesprek waar specifieke klachten of zaken besproken worden.

De massage start met een lichte activering van het lichaam. Het lichaam wordt gestimuleerd om actief te worden. Tijdens de massage heeft degene die gemasseerd wordt een actieve ademhaling. Door actief adem te halen wordt de energiestroom extra geactiveerd en dit helpt bij het afvoeren en oplossen van blokkades. Op de verschillende lichaamsdelen wordt het bindweefsel afgerold. Dit kan pijnlijk aanvoelen. Door een actieve ademhaling hierbij te gebruiken lossen deze pijnen vaak snel op. De massage wordt aangevuld met het behandelen van een aantal reflexpunten om zo de doorstroming te optimaliseren. Als afsluiten wordt er met olie nog een afrondende ontspannen oppervlakkige massage geven, om zo het lichaam in diepere ontspanning te brengen.

Behandelingsfrequentie:

Voor het beste resultaat is het handig om een bindweefselmassage in kuurvorm te doen. Door de herhaling wordt het weefsel steeds soepeler en beter doorbloed, waardoor de energiestroom beter gaat stromen. Afvalstoffen worden dan sneller afgevoerd.

Een kuur bestaat uit gemiddeld 3 tot 6 behandeling in een tweewekelijkse frequentie.          

Uiteraard is het ook mogelijk om een losse behandeling te boeken.

Goed om te weten:

  • Wanneer is het niet verstandig om een bindweefselmassage te ondergaan‚Ķ

Bij koorts, hartklachten, bloeddruk problemen, algehele malaise, hemofilie, kwaadaardige tumoren, defecte huid, chronisch eczeem, zwangerschap, specifieke medicatie, zoals:
. middelen met Corticostero√Įden
. bloed verdunnende middelen

  • Houdt rekening met kleding i.v.m. olieresten.
  • Massage is aanraking, die prettig maar vooral veilig moet voelen!