Werkwijze

Ieder mens is uniek en beschikt over alle middelen om de regie over hun eigen leven te hebben en te houden. Hoe meer je vanuit je eigen authenticiteit leeft, hoe meer en beter je deze middelen kan inzetten. Ik werk vanuit een holistische benadering en kijk naar het mentale, fysieke, emotionele, spirituele en energetische niveau.

De vijf natuurgerichte principes vormen het uitgangspunt voor mijn werkwijze:

  1. Energie
  2. Prikkeloverdracht
  3. Drainage
  4. Voeding
  5. Psyche

Energie

Alles is energie en energie is de basis van leven. Wanneer de energie niet meer of niet goed meer stroomt door blokkades, ontstaan er klachten op emotioneel en/of fysiek niveau. Prioriteit is om de energiestroom weer in beweging te brengen en eventueel energie weer aan te vullen. Dit is een basis voor een herstelproces.

Prikkeloverdracht

Via onze zenuwbanen worden signalen vanuit onze hersenen aan onze spieren doorgeven. In een gezond lichaam gebeurd dit zonder dat we er last van krijgen. Is deze overdracht verstoord dan kunnen er problemen op treden zoals concentratieproblemen, overgevoeligheid voor prikkels uit je omgeving etc. Dit kan leiden tot fysieke en psychische klachten.

Drainage

Een gezond lichaam is beter is staat om spanning af te voeren en om te gaan met stressfactoren. Het is daarom van belang om te zorgen dat ons lichaam afvalstoffen goed blijft afvoeren en ontgift. Als dit niet voldoende gebeurd dan ontstaan er blokkades en wordt de energiestroom geblokkeerd. Voeding en aan aantal andere werkvormen bevorderen het afvoeren van afvalstoffen en ontgiften, waardoor er meer energie ontstaat, het lichaam fitter wordt en je je beter in je vel voelt zitten.

Voeding

Een gezonde voeding is essentieel om ons lichaam optimaal te laten functioneren en gezond te houden. Onjuiste voeding of niet passende voeding kan leiden tot allerlei klachten op fysiek en psychisch niveau. Kijken naar het eetpatroon is dan ook een belangrijk onderdeel bij het herstelproces.

Net zo belangrijk als de voeding die we eten en drinken is ook onze geestelijke voeding van belang. Welke verwachtingen, overtuigingen hebben wij over onszelf en onze omgeving. Waarin dagen we onszelf uit of worden we door onze omgeving in uit gedaagd.

Psyche

Welke patronen zijn er in het denken, voelen en handelen in een mens. Belangrijk in een herstelproces is om te kijken welke patronen sterk aanwezig zijn en belemmerd werken. We gaan aan de slag om deze patronen te onderzoeken, ze te doorbreken om uiteindelijke ze los te laten.